Skip to main content

Biesbosch 23 juni

Niemand minder dan de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer en gitarist Matthijs van Delft gaven op 23 juni een prachtig concert op terras bij het Biesbosch MuseumEiland. Matthijs opende het concert met stukken van F. Sor, J.S. Bach en N. Koshkin. Vervolgens speelde Lavina Meijer prachtige stukken van: Philip Glass, Ludovico Einaudi en haar zelf. Samen sloten ze het concert af met het spectaculaire stuk Spanish Dance No. 5 Andaluza. Geweldige stuk waarin de gitaar en de harp een fantastisch samenspel vormden.

Slot Loevestein 14 juli

Calafex maakte er een feestje van op het toernooiveld van Slot Loevestein. Sommige bezoekers kozen er voor met hun stoel op de vestingwallen plaats te nemen, er was genoeg ruimte om je eigen plekje te zoeken. boven het publiek vlogen tijdens het concert meerdere vlinders en wanneer de klanken van de muziek even stil vielen hoorde wij af en toe een schaap die het daar niet mee eens was.
De pauze was in het Arsenaal van Slot Loevestein, erg sfeervol en goed verzorgd. Aan het einde van het concert werden we nog getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk 1 & 2 september

Rebellen collectief Pynarello speelde 2 dagen op Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Tijdens het concert veranderde het landschap achter het podium met zonsondergang. De 19 verlichte molens verschenen sprookjesachtig met de prachtige klanken van de componisten Schubert, Thomas Beijer en Bart Visman. Dit was ons eerste Deltaconcert met zanger en dat smaakte zeker naar meer! Tijdens het concert was er ook een spreeuwen dans te zien boven de hoge boezem van de Nederwaard. Dit prachtige natuur fenomeen maakte dit concert tot een specialere beleving. Na afloop van het concert kwam Pynarello langs op de after party in het Kinderdijk café waar zij ons verraste met een geïmproviseerd optreden.