Skip to main content

Slot Loevestein | 5 juli 2024

Holland Baroque bracht snelle en virtuoze muziek uit het zonnige zuiden naar Slot Loevestein. Op de lessenaars stonden traditionele tarantella’s en muziek uit de 17e en 18e eeuw van onder meer Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Giuseppe Valentini en Francesco Geminiani. Met het schitterende Slot Loevestein uit de 14e eeuw als decor, aangevuld met de zonsondergang en geluiden van de natuur, beleefde je deze muziek op zijn mooist. Met als gast de Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini.

Foto's door Bas Czerwinski

Kinderdijk Museummolen Blokweer | 28 juni 2024

De vermaarde trompettist Eric Vloeimans nodigde voor zijn concert op Kinderdijk gitarist Mark Tuinstra uit. Samen namen ze het publiek mee op een indrukwekkende muzikale reis. Op Werelderfgoed Kinderdijk genoot je van hun samenspel met op de achtergrond de molens en het geluid van vogels, water en wind.

Foto's door Bas Czerwinski

Biesbosch Museumeiland | 21 juni 2024

In de song-cyclus ‘P.S. ft. Matangi & Ruben Hein’ smolt de stem van de gevierde singer-songwriter Ruben Hein samen met de prachtige klassieke klank van het Matangi Quartet. Met het speciale decor van de zonsondergang werd midden in de Biesbosch genoten van muziek en natuur.

Foto's door Tessa Veldhorst - De Schaapjesfabriek

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk 1 & 2 september 2023

Rebellen collectief Pynarello speelde 2 dagen op Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Tijdens het concert veranderde het landschap achter het podium met zonsondergang. De 19 verlichte molens verschenen sprookjesachtig met de prachtige klanken van de componisten Schubert, Thomas Beijer en Bart Visman. Dit was ons eerste Deltaconcert met zanger en dat smaakte zeker naar meer! Tijdens het concert was er ook een spreeuwen dans te zien boven de hoge boezem van de Nederwaard. Dit prachtige natuur fenomeen maakte dit concert tot een specialere beleving. Na afloop van het concert kwam Pynarello langs op de after party in het Kinderdijk café waar zij ons verraste met een geïmproviseerd optreden.

Slot Loevestein 14 juli 2023

Calafex maakte er een feestje van op het toernooiveld van Slot Loevestein. Sommige bezoekers kozen er voor met hun stoel op de vestingwallen plaats te nemen, er was genoeg ruimte om je eigen plekje te zoeken. boven het publiek vlogen tijdens het concert meerdere vlinders en wanneer de klanken van de muziek even stil vielen hoorde wij af en toe een schaap die het daar niet mee eens was.
De pauze was in het Arsenaal van Slot Loevestein, erg sfeervol en goed verzorgd. Aan het einde van het concert werden we nog getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Biesbosch 23 juni 2023

Niemand minder dan de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer en gitarist Matthijs van Delft gaven op 23 juni een prachtig concert op terras bij het Biesbosch MuseumEiland. Matthijs opende het concert met stukken van F. Sor, J.S. Bach en N. Koshkin. Vervolgens speelde Lavina Meijer prachtige stukken van: Philip Glass, Ludovico Einaudi en haar zelf. Samen sloten ze het concert af met het spectaculaire stuk Spanish Dance No. 5 Andaluza. Geweldige stuk waarin de gitaar en de harp een fantastisch samenspel vormden.

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk 2 & 3 september 2022

Terwijl de zon langzaam onderging speelde het prachtige concert van topformatie Fuse. In de fantastische omgeving van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk, met verlichte molens als natuurlijk decor.
De ultieme sfeermakers van Fuse namen ons mee naar hun eigenzinnige muzikale wereld. Deze Nederlandse formatie werd bekroond met de Edison Klassiek publieksprijs en treedt op in binnen- en buitenland. Fuse staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die niet in één hokje te vangen is.
De muzikale achtergronden van het zestal hoor je terug in hun mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken. De vernieuwingsdrang zit ingesleten in het DNA van Fuse. De muziek van de zes vrienden werkt aanstekelijk en is live onovertroffen.

Biesbosch 9 juli 2022

Het concert begon met professioneel verhalenverteller, Nico van Lent. Hij vertelde over de Sint Elisabethsvloed, waardoor 600 jaar geleden de Biesbosch en de rest van de delta ontstond; Vervolgens speelde Quartet Quinetique voor ons een uniek programma met stukken waarin de specifieke fasen van de zonsondergang weerklinken. Het gouden uur, het blauwe uur en het nautisch uur. De stukken variërde in stijl en sound: jazzy improvisaties, soulvolle koralen, minimal music en lyrische strijkersklanken, alles kwam voorbij. Maar samen vormen ze één geheel: een welluidende zonsondergang van begin tot eind.