Skip to main content

Natuur en muziek in het decor van de delta

Deltaconcerten zijn buitenconcerten: in het decor van de delta worden op iconische locaties natuur en muziek bij elkaar gebracht. Mooie locaties aan het water waar nationaal bekende professionals optreden met jonge, talentvolle musici uit de regio. Klassieke muziek en cross overs, een beetje jazz, minimal music, barok, kindertheater, bekende stukken en nieuw gecomponeerde. Voor en door jong en oud. We laten je horen, zien en voelen dat klassieke muziek springlevend is.

Het bestuur van Deltaconcerten

Jan Heijkoop

Voorzitter

Jan Heijkoop is sinds 2012 burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Van 1982 tot 2001 was hij lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland waarvan enkele jaren als CDA-fractievoorzitter. Daarnaast was hij vanaf 1995 lid van het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Tussen 1995 en 2012 vervulde hij de rol van (waarnemend) burgemeester in Cromstrijen, Oostflakkee en Alblasserdam. Een goede bestuurder met een goed netwerk in de regio. Hij was 10 jaar voorzitter van Nationaal Park de Biesbosch.

Arjan van der Zee

Secretaris

Arjan van der Zee is bedenker, initiatiefnemer en oprichter van de Deltaconcerten. Bij (klassieke) muziek, natuur en water ligt zijn passie en zijn voor hem belangrijke inspiratiebronnen. Deze verbinden is zijn droom. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als programmamanager bij het programma Groene Metropool van Staatsbosbeheer. Daarvoor was hij betrokken bij de ontwikkeling van de nationale parken de Biesbosch, NLDelta en Hollandse Duinen.

Sjoerd Veerman

Penningmeester

Sjoerd Veerman werkte 45 jaar voor provinciale, regionale en gemeentelijke overheden. In de rol van ambtenaar en bestuurder: lid van Provinciale Staten (1987-1999), raadslid (2003-2007) en wethouder (2007-2014). Woonachtig in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Maatschappelijk betrokken en vrijwilliger. Zijn passie is natuur en cultuur, molens en muziek.

Anne Helsen

Bestuurder

Anne Helsen is ruim 20 jaar actief als professional in de culturele sector. Ze werkte voor festivals, gezelschappen, brancheverenigingen, overheden en adviesraden als strategisch adviseur, projectleider en fondsenwerver. Ze heeft een voorliefde voor voorstellingen en concerten op onverwachte locaties.

Projectleider

Lisanne van der Vlist

Zelfstandig Eventmanager en Projectleider

De denktank

Cees van der Vlist

Voormalig directeur Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

Peter van Beek

Directeur Biesbosch Museum

Dick Verheijen

Voormalig directeur Parkschap Biesbosch

Diverse functies personeels- en organisatiezaken. Directeur Kunsten Dordrecht. Programmadirecteur Marketing, Toerisme Dordrecht en Drechtsteden. Directeur Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.Na pensionering: o.a. voorzitter Cultuurplatform Dordrecht, programma adviseur BiesboschMuseumeiland, bestuursfuncties in de zorg.

Henk Ketelaars

Voormalig manager technologie en bronnen Evides

Isabelle Scholten - De Vries

Voormalig directeur stichting dr. Hendrik Mullerfonds (zie www.mullerfonds.nl), inwoner Molenlanden.

Comité van aanbeveling

Ina Adema

Commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant

Soms komen zaken samen. De combinatie van natuur en muziek is er een die inspireert en vervoert. Ik kan mij een leven zonder muziek niet voorstellen, net zo goed als het voor mij een noodzaak is om het hoofd leeg te maken tijdens een wandeling in de natuur. De Biesbosch is een fascinerend gebied en dat maakt het initiatief om buitenconcerten te organiseren heel bijzonder. Ik heb de uitnodiging om toe te treden tot het comité van aanbeveling om die reden graag aanvaard.

Drs. J. Smit

Commissaris van de Koning Provincie Zuid-Holland

Lex Bohlmeijer

Presentator NPO Klassiek

Wouter Kolff

Burgemeester gemeente Dordrecht

Egbert Lichtenberg

Burgemeester gemeente Altena

Lavinia Meijer

Harpist

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award (Fantasies & Impromptus en Are you stil Somewhere?) en een gouden-en platina-status (Einaudi album en Glass album).

Kirsten Schuijt

Director General WWF International

Theo Segers

Burgemeester gemeente Molenlanden