Skip to main content

Natuur en muziek in het decor van de delta

Deltaconcerten zijn buitenconcerten: in het decor van de delta worden op iconische locaties natuur en muziek bij elkaar gebracht. Mooie locaties aan het water waar nationaal bekende professionals optreden met jonge, talentvolle musici uit de regio. Klassieke muziek en cross overs, een beetje jazz, minimal music, barok, kindertheater, bekende stukken en nieuw gecomponeerde. Voor en door jong en oud. We laten je horen, zien en voelen dat klassieke muziek springlevend is.

Bestuur

Jan Heijkoop

Voorzitter

Jan Heijkoop is oud-burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Van 1982 tot 2001 was hij lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland waarvan enkele jaren als CDA-fractievoorzitter. Daarnaast was hij vanaf 1995 lid van het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Tussen 1995 en 2012 vervulde hij de rol van (waarnemend) burgemeester in Cromstrijen, Oostflakkee en Alblasserdam. Een goede bestuurder met een goed netwerk in de regio. Hij was 10 jaar voorzitter van Nationaal Park de Biesbosch.

Arjan van der Zee

Secretaris

Arjan van der Zee is bedenker, initiatiefnemer en oprichter van de Deltaconcerten. Bij (klassieke) muziek, natuur en water ligt zijn passie en zijn voor hem belangrijke inspiratiebronnen. Deze verbinden is zijn droom. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als programmamanager bij het programma Groene Metropool van Staatsbosbeheer. Daarvoor was hij betrokken bij de ontwikkeling van de nationale parken de Biesbosch, NLDelta en Hollandse Duinen.

Sjoerd Veerman

Penningmeester

Sjoerd Veerman werkte 45 jaar voor provinciale, regionale en gemeentelijke overheden. In de rol van ambtenaar en bestuurder: lid van Provinciale Staten (1987-1999), raadslid (2003-2007) en wethouder (2007-2014). Woonachtig in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Maatschappelijk betrokken en vrijwilliger. Zijn passie is natuur en cultuur, molens en muziek.

Anne Helsen

Bestuurder

Anne Helsen is ruim 20 jaar actief als professional in de culturele sector. Ze werkte voor festivals, gezelschappen, brancheverenigingen, overheden en adviesraden als strategisch adviseur, projectleider en fondsenwerver. Ze heeft een voorliefde voor voorstellingen en concerten op onverwachte locaties.

Hiemke van den Boer

Bestuurder

Hiemke van den Boer werkt al ruim tien jaar in de cultuursector. Voor opera en ballet tot conservatoria in binnen- en buitenland, en inmiddels al langere tijd als manager marketing & sales bij Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sporten, (klassieke) muziek luisteren en in de natuur zijn, zijn de dingen die zij graag doet. Het liefst in combinatie met elkaar.

Organisatie

Jacqueline Blok-Wouters

Adviseur marketing & communicatie

Uiteenlopende doelgroepen benaderen met content die hen raakt. Hun kennis verbreden en voorgenomen gedrag beïnvloeden. En dat alles met als doel zo veel mogelijk mensen te laten genieten van muziek en hun leven hiermee te verrijken. Dat is een uitdaging waarmee ik me al meer dan 15 jaar graag bezighoud. Van het opzetten van beleid en strategieën tot en met het schrijven van artikelen. Met plezier ben ik bij Stichting Deltaconcerten verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Als musicoloog met een grote liefde voor de natuur, voel ik me als een vis in het water bij deze mooie organisatie.

Elke Eshuis

Productieleider

Opgegroeid op het Twentse platteland, nu de Rotterdamse Maas als achtertuin. Nederland kent verschillende prachtige plekken en met de Deltaconcerten beleef je deze optimaal. Als projectleider mag ik mij bezighouden met het volledige proces, van concept tot uitvoering. Op strategisch gebied denk ik graag mee, hoewel mijn kracht ligt in de uitvoering hiervan. Met een achtergrond in eventmanagent en een passie om mensen bij elkaar te brengen past Stichting Deltaconcerten goed bij mij. Het creëren van toegankelijke muzikale ervaringen voor een breed publiek met de delta als decor is iets waar ik erg naar uitkijk.

Comité van aanbeveling

Ina Adema

Commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant

Soms komen zaken samen. De combinatie van natuur en muziek is er een die inspireert en vervoert. Ik kan mij een leven zonder muziek niet voorstellen, net zo goed als het voor mij een noodzaak is om het hoofd leeg te maken tijdens een wandeling in de natuur. De Biesbosch is een fascinerend gebied en dat maakt het initiatief om buitenconcerten te organiseren heel bijzonder. Ik heb de uitnodiging om toe te treden tot het comité van aanbeveling om die reden graag aanvaard.

Drs. J. Smit

Commissaris van de Koning Provincie Zuid-Holland

Lex Bohlmeijer

Presentator NPO Klassiek

Wouter Kolff

Burgemeester gemeente Dordrecht

Egbert Lichtenberg

Burgemeester gemeente Altena

Lavinia Meijer

Harpist

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award (Fantasies & Impromptus en Are you stil Somewhere?) en een gouden-en platina-status (Einaudi album en Glass album).

Kirsten Schuijt

Director General WWF International

Theo Segers

Burgemeester gemeente Molenlanden