Skip to main content

Tim Kliphuis' Kosmos - Watertoren Zwijndrecht

7 september

Violist en klimaatcomponist Tim Kliphuis haalde voor zijn nieuwe werk Kosmos zijn inspiratie bij vijf Nederlandse topwetenschappers uit paleoceanografie, biologie, natuurkunde, filosofie en sterrenkunde. Het resultaat brengt hij in de serie Deltaconcerten samen met 17 jonge muziekprofessionals. Met de prachtige Watertoren van Zwijndrecht op de achtergrond geniet je van aangrijpende muziek tijdens zonsondergang.

Tim Kliphuis componeerde een groot nieuw werk waarmee hij mensen wil inspireren tot positieve actie voor het klimaatvraagstuk. Hij voerde diepgaande gesprekken met topwetenschappers en verwerkte hun verhalen en kennis in zijn muziek, en tot een NTR-podcast.

Young Professionals & wetenschapper
Met op het podium 17 Young Professionals, alumni van het Nationaal Jeugd Orkest, die aan het begin van hun carrière staan. Onder Tims leiding krijgen ze de kans een muziekproject met maatschappelijke impact te helpen vormgeven. Ze krijgen intensieve coaching op het gebied van presentatie, programmering en creativiteit. De groep bestaat uit strijkers, blazers, slagwerk en gitaar. Ook op het podium staat één van de wetenschappers om zijn of haar verhaal te vertellen en de muziek te versterken: Katja Peijnenburg, Amina Helmi, Appy Sluijs, Ingrid Robeyns of Robbert Dijkgraaf. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke wetenschapper naar Zwijndrecht afreist.

NTR brengt op 20 mei de 5-delige podcastserie Kosmos uit, waarin de gesprekken en de eerste muzikale schetsen van Kosmos al te horen zijn.

Prijzen
€ 30 – Concert | 20.15 uur

t/m 18 jaar & CJP
€ 20 – Concert | t/m 18 jaar & CJP | 20.15 uur

Bovenstaande prijzen zijn exclusief service- en boekingskosten.

Let op, dit is een buitenconcert; neem voor de zekerheid een poncho mee.

Bestel Tickets
Bezoek website

Tim Kliphuis  

Tim Kliphuis is een Nederlandse componist en violist die bekendstaat om zijn mix van klassiek, gipsyjazz en folk. Zijn meest recentste werken zijn toegewijd aan het vergroten van het bewustzijn over de klimaatcrisis.

TimKliphuis3

Watertoren Zwijndrecht

De uit 1897 stammende watertoren is in opdracht van de gemeente Zwijndrecht gebouwd door de (watertoren-)architect F.A. de Jongh in een eclectische, aan de Hollandse renaissance verwante bouwstijl. De watertoren is zeer beeldbepalend gelegen aan de Ringdijk, aan de noordoever van de Oude Maas, nabij een kruispunt van vaarwegen.

Adres
Ringdijk 192
3332 LD, Zwijndrecht

Deltaconcerten 2024

Bestel tickets voor de mooiste concerten in de natuur.