Skip to main content

Slot Loevestein concert

14 juli 2023

Op vrijdag 14 juli is de eerste editie van Deltaconcert op Slot Loevenstein. Tijdens de zonsondergang spelen de vijf rietblazers van Calefax op het toernooiveld van Slot Loevestein.
Deze locatie is niet zomaar gekozen. Slot Loevestein is de poort naar de Nederlandse rivierendelta en tevens onderdeel van de Hollandse Waterlinie.
Thema zomer en natuur

Programma:

19.00 uur      Inloop

20.00 uur     Aanvang concert

Rameau Le Rappel des Oiseaux (delen: Allemande, Rappel, Musette en rondeau, Tambourin)
Debussy Preludes
Schumann Waldszenen

20.45 uur      Pauze

21.15 uur       Start 2e deel concert

Barber Excursions
Azmeh Airports
Gershwin American in Paris

22.00 uur      Einde en borrel

23.00 uur      Poort dicht

Met werken van onder andere Schuman (Waldszéne), Rameau, diverse crossovers en eigen repertoir.

 

Bestel tickets

Ticketprijs volwassene €29,50
Ticketprijs t/m 16 jaar €16,00

Calefax

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan vijfendertig jaar houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

Slot Loevestein

In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1358 zijn kasteel bouwen. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie behoort Loevestein sinds 2021 tot UNESCO Werelderfgoed. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is van alles te beleven.

Adres
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Bereikbaarheid
Op de website van Slot Loevestein andere mogelijkheden om Slot Loevestein te bereiken met openbaarvervoer, fiets of de veerdienst.
Loevestein beschikt over gratis parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer tien minuten lopen naar de vesting. Er is een gehandicaptenparkeerplaats op de kleinere parkeerplaats naast de ingang van het slot. Mindervaliden kunnen ook met de auto worden afgezet bij de vestingbrug.

Grote grazers in het Munnikenland
In het Munnikenland kun je grote grazers tegenkomen. Rode Geuzen en Konikpaarden lopen hier het hele jaar vrij rond, dus ook over de wegen en fietspaden. Ze kunnen zomaar oversteken en soms even in de weg staan. Houdt je aan de adviessnelheid van 30 km/uur, zo kun je tijdig reageren. Grote grazers hebben altijd voorrang. Wacht tot de dieren doorgelopen zijn en doorkruis de kudde niet. Ook al ogen de grote grazers heel imposant, ze zijn niet gevaarlijk. Laat de grote grazers met rust, aai ze niet en geniet op afstand van deze prachtige dieren (minimaal 25 meter). Voeren is niet toegestaan.

Deltaconcerten 2023

Bestel tickets voor de mooiste concerten in de natuur.