Skip to content

Programma

Programma van de Deltaconcerten

Klassieke muziek in de natuur

Beleef het prachtige cultureel erfgoed van Kinderdijk in combinatie met klassieke muziek.

Deltaconcerten werkt met een ‘ensemble in residence’ – een professioneel toporkest dat meeschrijft aan het programma en aantrekkingskracht heeft op landelijk publiek. We betrekken regionale en provinciale partijen bij de programmering, zowel in de ontwikkel- als uitvoeringsfase. De ideeën hiervoor worden uitgewerkt in samenwerking met een jonge programmeur. 

Hieronder lees je over de artiesten die wij al hebben vastgelegd voor de Deltaconcerten 2022. Blijf ons volgen want er volgt snel meer.

Duo Black & Beauty

Carillonspel, piano en gitaar

Familievoorstelling met mobiel carillon

Hollandser kan bijna niet: een Nederlands muziekinstrument met 50 bronzen klokken tussen de molens van Kinderdijk. Tijdens een vrolijke familievoorstelling laten vader en dochter Zwart het publiek kennismaken met de klanken van het carillon en zingen Lydia’s buikspreekpoppen vrolijke melodieën. Tussen de voorstellingen door ben je van harte welkom het beiaardklavier uit te proberen of een verzoeknummer in te dienen bij één van de beiaardiers!

Iris van der Ende i.s.m.
Yvonne Freckmann

Muziektheater

De stem van de Molen

Een draaiende molen is een vertrouwd onderdeel van het Nederlandse landschap, en toeristen komen van ver om dit beeld te aanschouwen. Maar voor het geluid van de molen moet je vervaarlijk dichtbij komen. De wieken zoeven. De molen kraakt en piept en zucht op de stuwing van de wind. Theatermaker/harpiste Iris van der Ende maakte samen met componiste Yvonne Freckmann een performance waarin de molen een stem krijgt. 

Krijg hier een indruk van deze intrigerende voorstelling.

Oriolus

O.l.v. dirigent André van Vliet

Diverse klassieke werken

Oriolus is een ambitieus en enthousiast koor onder leiding van de dirigent André van Vliet en is in 2008 opgericht. Sinds eind mei 2011 valt projectkoor Oriolus onder de Stichting Koor- en Muziekactiviteiten (KOMUZA). De stichting heeft ten doel: het (mede) organiseren van concerten voor met name amateurzangers. De begeleiding en ondersteuning wordt voornamelijk door professionele musici gedaan. Oriolus heeft inmiddels een mooie reputatie opgebouwd met werken van o.a. Jenkins,  Händel, Bach en Beethoven.

Bekijk hier een van onze optredens.