Skip to main content

Eerste editie Deltaconcerten

We kijken heel tevreden terug op de 1e editie Deltaconcerten, met geweldige musici en heerlijk weer. Een nieuwe traditie, zeiden velen. Wij gaan ervoor. Dank aan iedereen die heeft opgetreden, met ons heeft samengewerkt en aan allen die ons steunden. Het ging van klein naar groot, van swingend naar verstild, naar nieuw en vernieuwend en klassiek. Kijk hieronder terug en geniet met ons na.

9 juli 2022 Biesbosch MuseumEiland Zonsondergangconcert

Het allereerste Deltaconcert werd gehouden voor een klein publiek op een prachtige locatie in de Biesbosch. De musici van Quartet Quinetique componeerden de stukken die zij speelden speciaal voor de zonsondergang. De muziek begeleidde als het ware de zon tijdens het zakken. De ware verbinding met de natuur. Jazzy samenspelen met de vogels, met romantische klanken de zon doen zakken, improviseren op de kleurschakeringen van de invallende schemering. Niet eerder hoorde je de zon zo ondergaan.

Eerste Deltaconcerten 

Eerste Deltaconcerten 

Eerste Deltaconcerten 

Eerste Deltaconcerten 

Eerste Deltaconcerten 

Eerste Deltaconcerten 

3 september Werelderfgoed Kinderdijk

Werelderfgoed Kinderdijk: wat een unieke locatie voor Deltaconcerten: natuur, erfgoed en cultuur konden niet beter verenigd zijn. Een kort overzicht van wat er zoal te zien en te doen was.

Workshop componeren

In de ochtend schreven de leden van het Drechtsteden Jeugd Ensemble (6-13 jaar) met Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander van Stichting In de Knop aan een nieuw werk dat ze ’s middags uitvoerden.

Adinda en Matthijs van Delft

Broer en zus Matthijs en Adinda van Delft, in 2022 nog 16 en Adinda zijn een uitzonderlijk muzikaal duo. Ze spelen respectievelijk gitaar en viool. Deze jonge talenten traden met zijn tweeën op tijdens de matinee en Matthijs speelde ook samen met het Dordrechts Kamerorkest van Joaquin Rodrigo het Adagio uit Concerto de Aranjuez.

De vier saxofonisten van het Ardemus Quartet namen de kinderen mee op een reis naar de Zuidpool waar de laatste pinguïns leven.

Avondconcert: Fuse

Met op de achtergrond de verlichte molens van Kinderdijk, speelde Fuse de sterren van de hemel. Zij waren onder de indruk van de locatie, de mooiste ooit volgens hen. Het publiek was onder de indruk van hen. Het programma was afgestemd op de prachtige buitensetting, met onder meer eigen werk (‘Waterval‘ van celliste Mascha van Nieuwkerk), het splinternieuwe voor Fuse gecomponeerde ‘Moon of Desire‘ (Miho Hazama) en ‘Orawa‘, het geluid van een woest water.