Skip to content

New Rotterdam Ensemble
1 juli

New Rotterdam Ensemble in
Nationaal Baggermuseum Sliedrecht

Op 1 juli, een besloten concert

Het Nationaal Baggermuseum is een museum in de Zuid-Hollandse plaats Sliedrecht. In dit museum valt van alles te zien over de geschiedenis van de baggerindustrie in Sliedrecht. Zij zijn partner van de Deltaconcerten binnen de Waterdriehoek.

Op deze bijzondere plaats in de delta vindt in de voorzomer ook een Deltaconcert plaats. Het is een besloten concert, er kunnen geen kaarten voor gekocht worden. Maar vanwege de bijzondere samenwerking willen we u er wel iets over vertellen.

 

Het concert is een initiatief van Van den Herik in Sliedrecht, een waterbouwer in hart en nieren. Een partner die goed past bij onze culturele activiteiten in de delta. De St. Elisatbethsvloed was destijds aanleiding tot het opbouwen van de expertise waar het dorp Sliedrecht wereldleider in geworden is.

We gingen met elkaar in gesprek en directeur Jan Huijbers kwam met het volgende idee.

 

Het bedrijf bestond in 2021 75 jaar en wil ter gelegenheid daarvan en mede in het kader van 600 jaar St. Elisatbethsvloed een concert aanbieden aan Oekraïense vluchtelingen die in Sliedrecht verblijven. Ze willen hun een mooie middag/avond bieden in deze voor hen zo moeilijke tijd.

De stichting Deltaconcerten is hun partner in deze.

 

De holding company Van Herik Prins Aanneming Maatschappij bestaat al sinds het begin van de 17e eeuw en is uit de strijd tegen het water ontstaan. In 1640 voerden zij een eerste werk uit in de regio: de bekading van de Alblas of Graafstroom. Prins werkte in het verleden aan de boorden van de Dnjepr in Oekraïne. Dus alle aanleiding om samen met de Gemeente Sliedrecht iets te doen voor deze vluchtelingen.

 

Programma

Vanaf 16.00 uur is het baggermuseum open voor de Oekraïners; hun kinderen kunnen spelen in de BaggerPraktijktuin. Het bestuur van de stichting Deltaconcerten is aanwezig, evenals de directie van Van den Herik en de burgemeester van Sliedrecht, de heer Jan de Vries.

Om 17.00 uur zijn er korte toespraken van de betrokkenen en worden er hapjes en drankjes geserveerd.

Om 18.00 uur vindt het klassieke concert plaats. Na het concert kunnen de bezoekers contact hebben met de Oekraïense musici.

 

New Rotterdam Ensemble

Charlotte Potgieter, viool
Misha Furman, viool
Julia Dinerstein, altviool
Katja Dirven -Didychenko, cello

Programma

Strijkkwartetten:
• J. Haydn opus 76 nr. 2
• Dvorak American kwartet opus 96
• M. Skorik Melodia