Skip to main content

Biesbosch concert

23 juni 2023

Kom op vrijdag 23 juni naar zonsondergang concert bij het Biesbosch MuseumEiland. Niemand minder dan de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer geeft op 23 juni ’s avonds een concert op terras bij het Biesbosch MuseumEiland.
Thema: water natuur en stilte

 

Programma

19:00 uur      Deuren open

20:00 uur      Aanvang concert door Matthijs van Delft

F. Sor (1778 – 1839) Introduction & Variations on a Theme by Mozart, Op. 9
J.S. Bach (1685 – 1750) Fuga in G Minor, BWV 1000 (arr. by T. Hoppstock)
N. Koshkin (*1956) Usher Waltz

20:30 uur     Changement

20:45 uur     Voortzetting concert door Lavinia Meijer met werken van o.a.

Philip Glass
Ludovico Einaudi
Lavinia Meijer

21:45 uur     Changement

21:50 uur     Afsluiting gezamenlijk optreden Lavinia Meijer en Matthijs van Delft o.a.

E. Granados
Spanish Dance No. 5 Andaluza

22:00 uur    Afterparty

22:30 uur    Einde

             Uitverkocht!

Helaas is het niet meer mogelijk tickets te kopen voor het Deltaconcert op Biesbosch Eiland.
Voor de Deltaconcerten op Slot Loevestein en Werelderfgoed Kinderdijk zijn er nog tickets verkrijgbaar!

Bezoek website

Lavina Meijer 

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika.
En dan nu dus bij de Deltaconcerten op 23 juni in de Biesbosch! Een buitenconcert aan het water, in een prachtige verstilde omgeving, waarmee de harpmuziek heel mooi interacteert.

Matthijs van Delft

Klassiek gitarist Matthijs van Delft (2005) mogen we zeker een groot talent noemen. Hij kreeg zijn eerste gitaarles toen hij 7 jaar oud was en werd in 2017 aangenomen op de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium. Hij won al diverse prijzen, waaronder de 1e prijs in zijn categorie tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2020.

Hij volgt masterclasses in binnen- en buitenland en treedt op met diverse grootheden zoals Lisa Jacobs. In 2020 was hij de jonge held van Paul Witteman in Podium Witteman. Vaak treedt hij ook op samen met zijn jongere zus en violiste Adinda. Bij de Deltaconcerten zagen we hen in 2022 samen tijdens het kindermatinee op Kinderdijk.

Biesbosch MuseumEiland

Biesbosch MuseumEiland is dé plek om te ontdekken welke kansen en uitdagingen het water ons biedt. Dat begint in het museum, waar je ziet en hoort hoe wij door de eeuwen heen omgaan met water. En dat gaat buiten verder, waar je met al je zintuigen beleeft wat je binnen leert.

Ontdek hoe het zoetwatergetijdengebied ontstond na de Sint-Elisabethsvloed van 1421. De bewoners, hun economische activiteit, hun ambachten en de natuur: het komt allemaal aan bod in zintuigprikkelende ruimtes.

Het Biesbosch MuseumEiland museum is ’s avonds niet met het openbaar vervoer bereikbaar. Het adres wordt goed gevonden met navigatiesystemen : De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam.

Deltaconcerten 2023

Bestel tickets voor de mooiste concerten in de natuur.