Skip to content

avondconcert 3 september

Grenzeloze topformatie brengt uniek podium tot leven tijdens de Deltaconcerten

Klassieke muziek in de natuur

Beleef, terwijl de zon langzaam ondergaat, het prachtige concert van topformatie Fuse. In de fantastische omgeving van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk, met verlichte molens als natuurlijk decor.

Programma

De leden van Fuse stemmen hun programma af op de prachtige buitensetting, met onder meer eigen werk (‘Waterval‘ van celliste Mascha van Nieuwkerk), het splinternieuwe voor Fuse gecomponeerde ‘Moon of Desire‘ (Miho Hazama) en ‘Orawa‘, het geluid van een woest water.

Een concert waarin alle elementen vertegenwoordigd zijn onder meer dankzij de vurige muziek van Manuel de Falla en Joey Roukens.

Informatie

Het concert start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Er is een pauze.
Het concertterrein is open vanaf 18.30 uur.

De tribune is overdekt, dus geen zorgen als de weersverwachting wat regen voorspelt.

Kinderdijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met de auto dan kunt u gratis parkeren op een terrein in de buurt. Zie onderaan deze pagina.

Bestel nu uw tickets.

Varen langs de verlichte molens
Maak uw ervaring nog mooier met een vaartocht langs de molens. Stap aan boord en laat de verlichte molens vanaf het water aan je voorbij glijden. De glinsterende weerspiegeling van de verlichte molens op het water geven een sprookjesachtig gevoel. Een ticket voor de rondvaartboot is inclusief een voucher voor een drankje in het Kinderdijk-café. Aan boord vertelt de host je alles over de geschiedenis van Kinderdijk. Ook tickets voor de rondvaart bestel je eenvoudig online. Zo heb je gegarandeerd een plekje aan boord! 

Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien

De ultieme sfeermakers van Fuse nemen je mee naar hun eigenzinnige muzikale wereld. Deze Nederlandse formatie werd bekroond met de Edison Klassiek publieksprijs en treedt op in binnen- en buitenland. Fuse brak voor het grote publiek als huisband van tv-programma Podium Witteman en staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die niet in één hokje te
vangen is. De muzikale achtergronden van het zestal hoor je terug in hun mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken. De vernieuwingsdrang en de vele uren samen op het podium zitten ingesleten in het DNA van Fuse. Het maakt de zes vrienden aanstekelijk op elkaar ingespeeld en live onovertroffen.

Fuse

 

  • Adriaan Breunis, altviool
  • Daniel van Dalen, percussie
  • Emma van der Schalie, viool
  • Julia Philippens, viool
  • Mascha van Nieuwkerk, cello
  • Tobias Nijboer, contrabas

Pers

NRC: ‘Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien.’

Haarlems Dagblad: ‘Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal.’

Het Concertgebouw: ‘Nederlands meest veelzijdige ensemble.’

Klassieke Zaken: ‘Fuse staat synoniem voor muzikaal avontuur.’

Online

Bereikbaarheid

Parkeren kan gratis, bij het tonen van uw toegangsbewijs, op het IHC-terrein, Smitweg 6 in Kinderdijk. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het terrein.

Op de website van Kinderdijk vindt u andere mogelijkheden om Kinderdijk te bereiken, met openbaar vervoer, fiets, shuttle of combineer uw bezoek aan de Deltaconcerten met een tochtje met de waterbus.