Skip to main content

Holland Baroque & Luciana Mancini - Loevestein

5 juli

Holland Baroque brengt snelle en virtuoze muziek uit het zonnige zuiden naar Slot Loevestein. Op de lessenaars staan traditionele tarantella’s en muziek uit de 17e en 18e eeuw van onder meer Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Giuseppe Valentini en Francesco Geminiani. Met het schitterende Slot Loevestein uit de 14e eeuw als decor, aangevuld met de zonsondergang en geluiden van de natuur, beleef je deze muziek op zijn mooist. Met als gast de Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini.

De tarantella zou ooit wonderen hebben gedaan als danstherapie tegen spinnengif. Net als de Fandango, Folia en andere volksdansen waarin de waanzin leidt naar energieke en virtuoze stukken, was de wilde dans een dankbare inspiratiebron voor barokcomponisten. Duik eeuwen terug in de tijd en geniet van muziek, natuur en erfgoed.

Maak jouw avond uit compleet met een museumbezoek aan Slot Loevestein
Benieuwd naar hoe Slot Loevestein er van binnen uitziet? Boek dan direct een museumbezoek mee. Tussen 17.30 en 19.30 uur is Slot Loevestein exclusief geopend voor bezoekers van Deltaconcerten.

Prijzen
€ 30 – Concert | 20.30 uur
€ 40 – Bezoek Slot Loevestein & Concert | vanaf 17.30 uur

t/m 18 jaar & CJP
€ 20 – Concert | t/m 18 jaar & CJP | 20.30 uur
€ 30 – Bezoek Slot Loevestein & Concert | t/m 18 jaar & CJP | vanaf 17.30 uur

Bovenstaande prijzen zijn exclusief service- en boekingskosten.

Let op, dit is een buitenconcert; neem voor de zekerheid een poncho mee. Vanaf de reguliere parkeerplaats loop je in circa 15 minuten naar Slot Loevestein. Invalideplaatsen zijn dichtbij en dit concert is rolstoeltoegankelijk.

Bestel Tickets
Bezoek website

Holland Baroque  

Van Bach tot gospel, van jazz tot Gregoriaans; Holland Baroque is met haar bijzondere programma’s een graag geziene gast op de (inter)nationale podia en is onder andere winnaar van een Edison. Het ensemble maakt deel uit van de Nederlandse culturele basisinfrastructuur. Met onvermoeibare belangstelling verrijkt Holland Baroque de muzikale canon. Het orkest benadert de partituur als een onvoltooid kunstwerk: met kennis, kunde, fantasie én speelsheid wordt barok een nieuwe belevenis. Hiermee heeft Holland Baroque haar eigen herkenbare klank gevonden.

Luciana Mancini

De Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini wordt internationaal gevraagd vanwege haar intense podiumpresentatie en vocale expressiviteit in repertoire dat reikt van renaissance en barok tot Berio en Piazzolla.

Slot Loevestein

In het oer-Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1358 zijn kasteel bouwen. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie behoort Loevestein sinds 2021 tot UNESCO Werelderfgoed. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is van alles te beleven.

Adres
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Bereikbaarheid
Op de website van Slot Loevestein vind je alle mogelijkheden om het erfgoed te bereiken. Loevestein beschikt over gratis parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats is het circa 15 minuten lopen naar de vesting. Er is een gehandicaptenparkeerplaats op de kleinere parkeerplaats naast de ingang van het slot. Mindervaliden kunnen ook met de auto worden afgezet bij de vestingbrug.

Deltaconcerten 2024

Bestel tickets voor de mooiste concerten in de natuur.