Skip to main content

P.S. ft. Matangi & Ruben Hein - Biesbosch

21 juni

In de song-cyclus ‘P.S. ft. Matangi & Ruben Hein’ smelt de stem van de gevierde singer-songwriter Ruben Hein samen met de prachtige klassieke klank van het Matangi Quartet. Met het speciale decor van de zonsondergang geniet je midden in de Biesbosch van muziek en natuur. 

Dertig jaar na het verschijnen van het legendarische album ‘The Juliet Letters’ van Elvis Costello en het Brodsky Quartet, presenteren Matangi en Ruben Hein een 21ste-eeuws antwoord op deze meesterlijke song-cyclus. De Matangi’s en Ruben raakten geïnspireerd door de verzamelde Nederlandse brieven uit het boek P.S. van Jet Steinz en voegen met hun nieuwe samen geschreven songs een eigentijds hoofdstuk toe aan de wereld van de multidisciplinaire muziekbeleving.

‘P.S. ft. Matangi & Ruben Hein’ is één van de parels waarmee Matangi haar 25-jarig bestaan viert. De songs gaan over vriendschap, twijfel, broederliefde, angst en verraad. Ze hebben een eigentijdse, eclectische klank waarbij elementen van klassiek, jazz en popmuziek samenkomen. De snaren van Matangi en de soulvolle stem van Ruben Hein creëren een betoverende klankwereld die de diepgewortelde emoties van de songs tot leven brengt.

“Ik vind ‘P.S. ft. Matangi & Ruben Hein’ echt fantastisch! We bestaan als kwartet 25 jaar, en hebben altijd muziek van anderen gespeeld. Voor mij is het een openbaring om iets wat je eigenlijk nooit gedurfd hebt nu toch gaat doen; zelf componeren en teksten schrijven. En dat het zo uitpakt!”, aldus Karsten Kleijer, altviolist van Matangi.

Maak jouw avond uit compleet met een inleiding, diner en/of boottocht
Je kunt ervoor kiezen om jouw concertavond uit te breiden met een boottocht door de prachtige Biesbosch, een heerlijk diner op locatie en/of de concertinleiding door Ruben Hein.

Prijzen
€ 30 – Concert | 20.15 uur
€ 35 – Inleiding & concert | 19.15 uur
NIET MEER TE BOEKEN – € 50 – Diner, inleiding & concert | 18.00 uur
NIET MEER TE BOEKEN – € 70 – Boottocht, diner, inleiding & concert | 16.45 uur *

t/m 18 jaar & CJP
€ 20 – Concert | t/m 18 jaar & CJP | 20.15 uur
€ 23 – Inleiding & concert | t/m 18 jaar & CJP | 19.15 uur
NIET MEER TE BOEKEN – € 40 – Diner, inleiding & concert | t/m 18 jaar & CJP | 18.00 uur
NIET MEER TE BOEKEN – € 60 – Boottocht, diner, inleiding & concert | t/m 18 jaar & CJP | 16.45 uur *

Bovenstaande prijzen zijn exclusief service- en boekingskosten.
* De boottocht gaat alleen door bij een minimum van 20 aanmeldingen.

Let op, dit is een buitenconcert; neem voor de zekerheid een poncho mee.

Bestel tickets
Bezoek website

Ruben Hein  

Pianist en zanger Ruben Hein (1982) wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Hij schrijft soulvolle popsongs, met diverse invloeden als Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Bill Withers. Rubens debuutalbum ‘Loose Fit’ en single ‘Elephants’ bracht hij in 2010 uit onder het legendarische platenlabel Blue Note. Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland, waaronder het North Sea Jazz Festival, Eurosonic Noorderslag, Lowlands en het Java Jazz Festival in Jakarta, Indonesië.

Matangi Quartet

Matangi is een van de meest veelzijdige strijkkwarten van de internationale muziekwereld. In 1999 verwekt in de schoot van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, viert het kwartet in 2024 haar 25-jarig bestaan. Vernoemd naar Matangi, de Indiase tantra godin die staat voor muziek en kennis, doet het kwartet haar naamgever al vele jaren eer aan. Na een gedegen opleiding onder leiding van Stefan Metz (Orlando Kwartet) en Henk Guitart (Schönberg Kwartet) heeft Matangi zich nooit tot de traditie beperkt. Daarvoor zijn de musici stuk voor stuk te zelfstandig en eigenzinnig. Matangi combineert grote liefde en respect voor de strijkkwartethistorie met een tomeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe muziek en nieuwe vormen. Dit uit zich ook in de samenwerkingspartners: van pianist Severin van Eckardstein en het Quatuor Ebène tot jazzmusici als Eric Vloeimans, Martin Fondse en Wolfert Brederode en zangers als Ruben Hein en Tom McRae. Daarbij bespeelt Matangi  niet alleen de traditionele concertzaal, de plek van Matangi is daar waar nieuwsgierigheid, passie en vriendschap is.

Maria-Paula Majoor – viool
Hannelore De Vuyst – viool
Karsten Kleijer – altviool
Arno van der Vuurst – cello

Biesbosch MuseumEiland

Biesbosch MuseumEiland is dé plek om te ontdekken welke kansen en uitdagingen het water ons biedt. Dat begint in het museum, waar je ziet en hoort hoe wij door de eeuwen heen omgaan met water. En dat gaat buiten verder, waar je met al je zintuigen beleeft wat je binnen leert.

Ontdek hoe het zoetwatergetijdengebied ontstond na de Sint-Elisabethsvloed van 1421. De bewoners, hun economische activiteit, hun ambachten en de natuur: het komt allemaal aan bod in zintuigprikkelende ruimtes.

Het Biesbosch MuseumEiland museum is ’s avonds niet met het openbaar vervoer bereikbaar. Het adres wordt goed gevonden met navigatiesystemen : De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam.

Deltaconcerten 2024

Bestel tickets voor de mooiste concerten in de natuur.